Брајови книги

Категорија Статични артикли

Список на Брајови книги:

Книги во Брајова библиотека „Ратко Пајдаков“ - Велес:

1. „Бели мугри“ - Кочо Рацин

2. „Црно семе“ - Ташко Георгиевски

3. „Диво месо“ - Горан Стефановски

4. „Египетска сонувалка“ - Божин Павловски

5. „Големата вода“ - Живко Чинго

6. „Опишувач“ - Ермис Лафазановски

7. „Завевање“ - Матеја Матевски

8. „Папокот на светот“ - Венко Андоновски

9. „Камена перница“ - Ристо Јачев

10. „Пиреј“ - Петре М. Андреевски

11. „Солунските атентатори“ - Јован Бошковски

12. „Три секунди“ - Игор Крајчев

13. „Печалбари“ - Антон Панов

14. „Пустина“ - Ѓорѓи Абаџиев

15. „Бегалка“ - Васил Иљоски

16. „Чорбаџи Теодос“ - Васил Иљоски

17. „Парите се отепувачка“ - Ристо Крле

18. „Песни“ - Коле Неделковски

19. „Белиот светец“ - Ристо Ѓ. Јачев

20. „Македонска крвава свадба“ - Војдан Чернодрински

21. „Табакерата“ - Ѓорѓи Абаџиев

22. „Буре барут“ - Дејан Дуковски

23. „Итар Пејо“ - Стале Попов

24. „Маслинови гранчиња“ - Глигор Поповски

25. „Орхан“ - Неџати Зекирија

26. „Шеќерна приказна“ - Славко Јаневски

27. „Сердарот“ - Григор Прличев

28. „Силјан Штркот“ - Марко Цепенков

29. „Избор“ - Јоаким Крчовски

30. „ММЕ - кој прв почна“ - Дејан Дуковски

31. „Така било пишано“ - Сашко Насев

32. „Млади синови“ - Васил Иљоски

33. „Антица“ - Ристо Крле

34. „Грев или шприцер“ - Сашко Насев

35. „Коста е наш“ - Сашко Насев

36. „Волшебното самарче“ - Ванчо Николески

37. „Алиса во земјата на чудата“ - Луис Карол

38. „Вујко Вања“ - Антон Павлович Чехов

 

Книгите Ви ги доставуваме бесплатно по пошта на Вашата адреса со обврска за враќање.

Телефон за контакт: 043 / 227 414

При оштетување на книгата, истата ќе Ви биде наплатена по пазарна цена.